September 21, 2021

WANNEER IS BETAALD PARKEREN GOED VOOR CONSUMENTEN?

Iedereen houdt van gratis parkeren. Maar als parkeerplaatsen schaars zijn, is gratis parkeren inefficiënt. En hoewel ze het zich niet realiseren, krijgen automobilisten niet de beste deal, omdat ze tijd en brandstof verspillen met cruisen naar een parkeerplaats. Daarnaast betekent gratis parkeren in de openbare ruimte dat de aan parkeren toegewezen openbare ruimte niet voor andere doeleinden of door personen zonder auto kan worden gebruikt.

Parkeren is een vaak over het hoofd geziene – maar ongetwijfeld essentiële – service voor elk fysiek bedrijf. Met de juiste parkeercontrolesystemen kan het ook een aanzienlijke inkomstengenerator zijn. Eisen en regelgeving zijn vaak een van de eerste overwegingen voor bedrijven als ze gaan nadenken over parkeren.

We hoeven alleen het zwarte gebied hierboven dat betaald parkeren voorstelt te vergelijken met het rode gebied. Het blijkt dat het rode gebied (consumentensurplus onder gratis parkeren) qua oppervlakte gelijk is aan het zwarte gebied. City Smart Park is gevestigd aan de Scheldestraat en is een betaalde parkeerservice waarmee u uw auto kunt parkeren. Het is mogelijk om vooraf te reserveren. Reserveren kan ook via ParkMobile!

Het totale voordeel onder betaald parkeren is dus groter dan het totale voordeel onder gratis parkeren door het consumentensurplus onder betaald parkeren (het rood gearceerde gebied). En het is het totale voordeel, voor zowel automobilisten als de lokale economie, dat telt wanneer parkeerplaatsen schaars zijn.

citysmartpark.nl

parkeren den haag